Skip to main content

Speed-Tips

Αυξήστε την ταχύτητα του site σας ως 200%

Το πρώτο βήμα για την διαδικτυακή σας παρουσία είναι σίγουρα η κατασκευή ιστοσελίδας, αλλά τι γίνεται όμως με την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας που δημιουργείτε;

Η Google, αναφέρει ξεκάθαρα και αρκετά συχνά, πως ακόμα και για την προώθηση μιας ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα, ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που θεωρεί σχαδόν απαραίτητους, είναι η ταχύτητα και η απόκριση της ιστοσελίδας. Έτσι καταλαβαίνουμε ότι , είναι εξαιρετικά σημαντικό ο χρόνος φόρτωσης της σελίδας να είναι 2-3 δευτερόλεπτα, ειδικά στις μέρες μας που υπάρχουν πολλοί σημαντικοί λόγοι ανταγωνισμού.

Αναλυτικότερα η ταχύτητα φόρτωσης μιας ιστοσελίδας είναι πολύ σημαντική για διάφορους λόγους. Ας εξετάσουμε μερικούς από αυτούς:

1. Εμπειρία χρήστη: Οι χρήστες προτιμούν ιστοσελίδες που φορτώνουν γρήγορα. Εάν η ιστοσελίδα σας καθυστερεί να φορτώσει, οι χρήστες μπορεί να εγκαταλείψουν τη σελίδα πριν φορτώσει πλήρως.

2. Στατιστικά SEO (Search Engine Optimization): Οι μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, λαμβάνουν υπόψη την ταχύτητα φόρτωσης των ιστοσελίδων ως παράγοντα κατάταξης. Οι γρηγορότερες ιστοσελίδες έχουν την τάση να εμφανίζονται πιο ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης.

3. Μετατροπές: Για τα e-commerce και άλλους εμπορικούς ιστότοπους, η ταχύτητα φόρτωσης μπορεί να επηρεάσει απευθείας τις μετατροπές. Οι χρήστες που περιμένουν πολύ για τη φόρτωση μιας σελίδας είναι λιγότερο πιθανό να ολοκληρώσουν μια αγορά.

Συνήθως οι ιστοσελίδες, έχουν χρόνο φόρτωσης 4 δευτερόλεπτα και πάνω. Ας δούμε λοιπόν τα πέντε tip’s που θα δώσουν σημαντική ώθηση στην σελίδα σας. Παρακάτω θα διαβάσετε για το πως μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά την ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας σας, άμεσα.

1. Εντοπίστε την ταχύτητα που φορτώνει η ιστοσελίδα σας

Για να μετρήσετε την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε σωστά εργαλεία και υπηρεσίες, προκειμένου να ανακαλύψετε σε τι επίπεδο βρίσκεται ήδη το site σας, αλλά και τι ενέργειες θα πρέπει να γίνουν για την βελτίωση του.

Ένα εξαιρετικό εργαλείο για αυτή τη δουλειά είναι το  PageSpeed Insights της Google, το οποίο αξιολογεί την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδα σας τόσο για σταθερές όσο και για φορητές συσκευές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές

2. Επιλογή του σωστού Hosting Φιλοξενίας

Ένας πολύ κρίσιμος παράγοντας για την αύξηση της ταχύτητας του site σας, είναι η σωστή επιλογή του παρόχου που θα φιλοξενεί την ιστοσελίδα σας, αλλά και του σωστού πακέτου hosting φιλοξενίας  που ταιριάζει στις απαιτήσεις σας.

Επιλέξτε έναν γρήγορο server και ένα αξιόπιστο provider με καλή υποστήριξη και uptime όσο πιο κοντά γίνεται στο 100%. Στην εταιρεία μας τη Think Different, πέρα από κατασκευή ιστοσελίδων παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες φιλοξενίας σε VPS Dedicated Servers για υψηλές επιδόσεις.

2. Καθαρισμός βάσης (Database) του WordPress

Στο WordPress θα έχετε διαπιστώσει ότι γίνονται πολλές αυτόματες αποθηκεύσεις όταν επεξεργάζεστε το περιεχόμενο του website. Αυτή η δυνατότητα σίγουρα είναι χρήσιμη, όμως με αυτόν τον τρόπο επιβαρύνεται σταδιακά η database του site, αφού γεμίζει με αρχεία που τελικά δε χρησιμεύουν πουθενά, εκτός από το να μειώνουν την ταχύτητα φόρτωσης.

Χρησιμοποιώντας plugins σαν το Advanced Database Cleaner, μπορείτε να ελαφρύνετε σημαντικά την βάση του WordPress από άχρηστες εγγραφές.

4. Διαγράψτε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε

Φροντίστε στο site σας τα plugins ή οι εφαρμογές που χρησιμοποιείται να είναι σωστά επιλεγμένες, ελεγμένες και συμβατές με το θέμα σας και την έκδοση του WordPress. Καλή πρακτική είναι μετά την εγκατάσταση ενός νέου plugin να γίνεται έλεγχος για την ταχύτητα φόρτωσης.

Αν υπάρχουν plugin που είναι ενεργοποιημένα αλλά δεν τα χρειάζεστε προβείτε άμεσα στην απενεργοποίηση και διαγραφή τους.

5. Εγκατάσταση εφαρμογής caching

Με τη χρήση της cache, δημιουργείται μια στατική HTML έκδοση του site σας, έτσι ώστε σε κάθε νέα επίσκεψη που γίνεται σε αυτό, να μην φορτώνονται εκ νέου όλα τα PHP scripts και να μην γίνονται κλήσεις στην βάση δεδομένων με αποτέλεσμα την πιο γρήγορη φόρτωση της σελίδας και την βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη.

Μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά από τα πιο αξιόπιστα plugins όπως το W3 Super Cache ή το WP fastest Cache που έχουν σύμφωνα με μετρήσεις τις καλύτερες επιδόσεις.

Επίλογος

Εν κατακλείδι θα λέγαμε ότι εφόσον είναι τόσο σημαντική η ταχύτητα στις μέρες μας σε βαθμό που μπορεί να επηρεάσει και την κατάταξή σας στη Google, αξίζει ο κόπος και τα χρήματα για ένα αξιόλογο Hosting και ένα developer που μπορεί να σας εγγυηθεί την άμεση βελτίωση της ιστοσελίδα σας με τεχνικές Caching και γενική βελτιστοποίηση.

Είτε τώρα ξεκινάτε και ενδιαφέρεστε να στήσετε ένα website ή ένα e-shop σύμφωνα με τα best practices του κλάδου, είτε βλέπετε ότι έφτασε η ώρα να ξεπεράσετε τον ανταγωνισμό, οι Web Hosting Specialists της Think-Different είναι εδώ για να σας βοηθήσουν, επικοινώνησε σήμερα μαζί μας για να σας αποστείλουμε μια προσφορά προσαρμοσμένη στο δικό σας project και τις δικές σας ανάγκες.